Over Bike 'n Art

Over Cindy_Bike

De fietsmicrobe heb ik ondertussen al een tijdje te pakken. Zo draai ik al vele jaren de wielen rond op m'n koersfiets bij verschillende groepen wielertoeristen. Ook draaide ik een aantal jaar mee in het amateur cyclocross wereldje. Met trots kan ik vertellen dat ik daar een reeks mooie resultaten heb behaald, podiumplaatsen incluis. Kom gerust eens langs bij onze winkel, dan vertel ik je meer over mijn passie. 

 

Het fietsen zit verweven in mijn leven. Ik wilde me erin verdiepen en zelf kunnen sleutelen aan fietsen. Daarom volgde ik een aantal opleidingen tot fietshersteller.

  • Driejarige avondopleiding fietsherstellingen bij Cervo Go
  • Een opleiding fietsframe herstellingen
  • Een extra jaar fietsherstellingen aan Syntra West
  • Een cursus over elektrische fietsen (Bike ‘n Art is ook een gecertifieerd Bosch E-bike dealer)

 

Dankzij m'n passie voor de fiets, m'n opleidingen en opgebouwde ervaring in m'n eigen fietswinkel mag ik mezelf ondertussen een geroutineerde fietshersteller noemen. Je kan gerust zijn.  Jouw stadsfiets, mountainbike, koersfiets of elektrische fiets zijn in goede handen voor een herstelling of onderhoud. Daarnaast geef ik jou graag advies bij aankoop van een nieuwe fiets.

Over Daphne_Art

Af en toe vraagt men ons naar de oorsprong van de naam Bike 'n Art. 'Bike' spreekt voor zich; 'Art' daarentegen is misschien niet zo evident. Maar terwijl Cindy's handen vol fietsolie zitten, beklad ik mijn werkomgeving met houtskool, verf of Chinese inkt.

Tijdens een jarenlange opleiding aan de Kunstacademie in Koksijde werd mijn passie voor verschillende kunsttechnieken gevoed. Hoewel het woord 'kunst' de lading niet helemaal dekt. Want kunst is voor mij een vorm van expressie en simpelweg leute maken. Het zit ook in de familie. Mijn mama is immers eveneens een gepassioneerd 'leute-maker'.

Hoewel ik me 6 jaar in het tekenatelier ophield, ben ik niet schuw om nu en dan beitel en vijl in de hand te nemen om te beeldhouwen in steen. Tijdens een aantal workshops leerde ik de kneepjes van het vak. Het begint steeds met een stuk onbewerkte steen en eindigt in een persoonlijke expressie, figuurlijk of abstract. Net zoals het ook begint met een blank blad, maar eindigt in het onvoorspelbare. Het houwen, kappen, tekenen, wroeten en wrijven tot het goed zit (in hoofd en buik), dat is puur genieten.  Telkens opnieuw.

 

Bij interesse in een tekening, schilderij of beeldhouwwerk, ook op aanvraag, kan u zich steeds tot ons wenden.