Het ontstaan van Bike 'n Art

Het begon allemaal tijdens een fietsvakantie in "Gers", een mooie, glooiende streek in Frankrijk. Een ideale plaats voor twee fervente fietsers om hun vakantie door te brengen. Want fietsen is ons allebei met de paplepel meegegeven. Beiden pendelen we per fiets naar en van het werk. Daarnaast doe ik (Cindy) in m'n vrije tijd mee aan veldcrossen over het hele land. Daphne heeft in haar 'jongere' jaren een fietstocht ondernomen in Australië, van Melbourne tot Cairns, een tocht van zo'n 5000 km. Maar ook vandaag de dag springen we tijdens onze spaarzame vrije uurtjes geregeld op ons stalen ros.

 

Maar wat toen in Frankrijk een fietsvakantie van enkele dagen moest worden, is uiteindelijk een fietsvakantie van amper anderhalve dag geworden.

 

Dag één verliep alles prima, behalve misschien de heuvels die we ginds à volonté dienden te verteren. Toen we dag twee, vol goede moed, de fiets opsprongen om een paar heuvels te beklimmen, liep het plots een beetje anders dan verwacht.

 

Zelf reed ik op eigen tempo gestaag de heuvel op toen ik Daphne op de achtergrond ietwat minder katholieke gevoelens hoorde uiten. Ik dacht vooreerst dat ze een gevecht met zichzelf leverde en liet haar begaan. Toen het echter toch wat lang duurde voor ik haar zag verschijnen, ging ik een kijkje nemen en merkte ik dat Daphne's ketting gebroken was. Daar stonden we dus, ergens in de "Gerse bergen", temidden de velden en de koeien. Terwijl Daphne de tocht te voet verder zette, ging ik de auto halen om haar op te pikken.

 

De fietsvakantie eindigde daar. Een reserve ketting hadden we immers niet bij en een winkel was daar in de verste verte niet te bespeuren, laat staan een fietswinkel.

Toen kwam ik op het idee een cursus fietsherstellingen te volgen.

Ik had al snel de kriebels te pakken. Dit was echt mijn ding en het idee een mobiele werkplaats uit de grond te stampen, volgde vanzelf.

 

Ik moest nog even geduld uitoefenen want zonder diploma mag je professioneel geen fietsen herstellen. Maar na een cursus fietsherstellingen van 3 jaar, mocht ik dan eindelijk mijn hobby professioneel uitoefenen.

 

 

Cindy & Daphne